Nieuwsbrief Imane

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Partner Artesis stuurt studenten naar onze streek in Marokko

Al tien jaar heeft de lerarenopleiding ervaring met onderwijsprojecten in het kader van ontwikkelingssamenwerking. Dit betekent dat derdejaarsstudenten een specifiek afstudeertraject volgen waarin een module global education gekoppeld wordt aan een onderwijsproject in een ontwikkelingsland in Afrika, Zuid-Amerika of Azië. De student krijgt hiervoor 24 credits en koppelt zijn/haar eindproject aan dit buitenlandse onderwijsproject. In de loop der jaren heeft het departement een uitgebreid netwerk aan partners opgebouwd en ontstond onder de docenten een expertisecel.

"Het Marokkoproject (in het noordoosten van het land) is het resultaat van twee jaar intensieve samenwerking van de stadsdienst Ontwikkelingssamenwerking, de lerarenopleidingen in Antwerpen en enkele Marokkaanse verenigingen (VZW Steunproject, Imane en Iben Sina vzw) in Antwerpen en omstreken", legt Rita Heyrman, coördinator Internationalisering uit. "De verenigingen zijn actief in plattelandsontwikkeling in de berggebieden tussen Nador en Oujda, in het noordoosten van Marokko."
 
Bron: gva - Ga naar de website van Gva
 

Partner Artesis stuurt studenten naar onze streek in  Marokko

Steun ons

Zonder uw hulp is het niet mogelijk !

Uw steun is essentieel voor de goede werking van Imane. U kunt deelnemen aan de financiering van onze projecten en aan de structurele kosten die noodzakelijk zijn voor hun uitvoering door middel van regelmatige storting of door een lopende opdracht bij uw bank. U kunt ons steunen door geld over te schrijven op het rekeningnummer:

Imane vzw
Lakborslei 445
2100 Deurne
001-5022454-64
BIC: GEBA BEBB
IBAN: BE29 0015 0224 5464
Bank name: Fortis Bank
 
Alvast dank voor uw vrijgevigheid.

Met steun van:

Met de steun van