Nieuwsbrief Imane

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Cannabisverslaving bij je kind

 
Cannabisverslaving bij je kind. Hoe herken je het?:
Slechtere schoolresultaten, een andere vriendenkring, lossere contacten met vrienden en desintresse in vroegere hobby’s zijn enkele belangrijke signalen van kinderen die aan de drugs zitten.

Dat zegt Inez Vandenbussche, kinder- en jeugdpsychiater in het programma Te Gek op Canvas.

“In het begin merken ouders niet altijd dat hun zoon of dochter cannabis gebruikt”, zegt Vandenbussche. Jongeren doen het stiekem uit schrik dat ouders cannabisgebruik gaan verbieden of de cannabis gaan afnemen.

Toch kunnen ouders alert zijn en dienen ze zich vragen te stellen als het gedrag of de omgeving van hun zoon of dochter verandert:

1. Slechtere schoolresultaten? Sta even stil waarom de schoolresultaten achteruit gaan? Is dit omdat de leerstof echt zoveel moeilijker wordt of eerder omdat je kind moeite heeft om zich te concentreren of gewoon minder interesse in de lessen heeft.

2. Andere vrienden: heeft je kind in de afgelopen tijd andere vrienden gekregen? Vindt hij of zij zijn vroegere vrienden niet meer leuk of saai?

3. Lossere vriendschapsrelaties: Vaak weet zoon of dochter van de nieuwe vrienden niet zo veel af. Men weet niet hoeveel broers of zusjes de nieuwe vrienden hebben, wat de ouders doen of welke studies die nieuwe vrienden volgen. Omdat de gemeenschappelijke basis van de vriendschapsrelatie het cannabisgebruik is, blijft de band vaak heel oppervlakkig.

4. Ook geen interesse meer hebben in wat vroeger wel belangrijk was, is een belangrijk signaal. Denk maar aan vroegere hobby’s, sportactiviteiten of uitjes met vrienden.

 
http://www.canvas.be/tegek
Bron: www.hulporganisaties.be

Steun ons

Zonder uw hulp is het niet mogelijk !

Uw steun is essentieel voor de goede werking van Imane. U kunt deelnemen aan de financiering van onze projecten en aan de structurele kosten die noodzakelijk zijn voor hun uitvoering door middel van regelmatige storting of door een lopende opdracht bij uw bank. U kunt ons steunen door geld over te schrijven op het rekeningnummer:

Imane vzw
Lakborslei 445
2100 Deurne
001-5022454-64
BIC: GEBA BEBB
IBAN: BE29 0015 0224 5464
Bank name: Fortis Bank
 
Alvast dank voor uw vrijgevigheid.

Met steun van:

Met de steun van