Nieuwsbrief Imane

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Bijen sterven over de hele wereld, behalve in Marokko

 Sinds de jaren '90 sterven jaarlijks meer en meer bijen en dat baart veel natuurorganisaties over de hele wereld zorgen.
Elke winter verdwijnen soms tot wel 35% van bijenkolonies wereldwijd. Bestrijdingsmiddelen en kunstmest zorgen voor veel sterfte bij de bezige diertjes. Deze negatieve trend zet zich echter niet in in Marokko. De bijenpopulatie daar lijkt prima te gedijen en dat is geen toeval, zo stelt Al Jazeera in een korte documentaire. 
 

 'Waarom jaarlijks miljoenen bijen sterven in de Verenigde Staten en prima gedijen in Marokko', zo begint de docu, die op Twitter werd gepubliceerd. Het belangrijkste is dat Marokkanen heel erg veel van honing houden. De gemiddelde Marokkaan eet een halve pond per jaar. Honingbijen spelen bovendien een belangrijke rol in de Marokkaanse economie en dienen daarom behouden te worden.

Zo zijn 36.000 Marokkanen werkzaam in de sector en produceren samen 4.500 ton honing elk jaar. Om dit te ontwikkelen investeert de regering in subsidies voor imkers en honingboeren. Marokko investeert daarnaast 150 miljoen dollar in de uitbreiding van het aantal 'bijendozen'. 

Bekijk hier de hele docu. 

Bijen sterven over de hele wereld, behalve in Marokko
Bijen sterven over de hele wereld, behalve in Marokko

Steun ons

Zonder uw hulp is het niet mogelijk !

Uw steun is essentieel voor de goede werking van Imane. U kunt deelnemen aan de financiering van onze projecten en aan de structurele kosten die noodzakelijk zijn voor hun uitvoering door middel van regelmatige storting of door een lopende opdracht bij uw bank. U kunt ons steunen door geld over te schrijven op het rekeningnummer:

Imane vzw
Lakborslei 445
2100 Deurne
001-5022454-64
BIC: GEBA BEBB
IBAN: BE29 0015 0224 5464
Bank name: Fortis Bank
 
Alvast dank voor uw vrijgevigheid.

Met steun van:

Met de steun van