Nieuwsbrief Imane

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Pers

Uit de pers

Hieronder vindt u een overzicht van artikels over Imane die werden gepubliceerd in de geschreven pers of op het web. 

Partner Artesis stuurt studenten naar onze streek in Marokko

Al tien jaar heeft de lerarenopleiding ervaring met onderwijsprojecten in het kader van ontwikkelingssamenwerking. Dit betekent dat derdejaarsstudenten een specifiek afstudeertraject volgen waarin een module global education gekoppeld wordt aan een onderwijsproject in een ontwikkelingsland in Afrika, Zuid-Amerika of Azië. De student krijgt hiervoor 24 credits en koppelt zijn/haar eindproject aan dit buitenlandse onderwijsproject. In de loop der jaren heeft het departement een uitgebreid netwerk aan partners opgebouwd en ontstond onder de docenten een expertisecel.

Partner Artesis stuurt studenten naar onze streek in  Marokko

Van kwaad naar erger voor Marokkaanse migranten in Spanje

See video

 De situatie van de Marokkaanse migranten in Spanje
 
De groep werkende migranten vormen het prototype van wat het betekent een werknemer zonder bestaanszekerheid te zijn. Als we aan dit precair karakter de grote rechteloosheid toevoegen omwille van hun situatie als “vreemdeling”, soms zonder papieren, dan vormen de migranten een belangrijk deel van de meest zwakke, kwetsbare en verarmde sector van de arbeidswereld. En precies door die kwetsbaarheid is hun situatie nog verslechterd door de economische crisis.
 

Verdere samenwerking is gegarandeerd

See video

Burgemeester Yazidi Mamaar van Ouled Daoud kondigt een verdere en versterkte samenwerking aan met verenigingen, coöperaties en boeren.

Vlaamse Marokkanen investeren in duurzame ontwikkeling

Bron:  MO*
 

Van honing produceren en het organiseren van alfabetiseringslessen voor vrouwen tot het opzetten van infrastructuurwerken om de meest afgelegen dorpen uit hun isolement te halen. Heel wat Vlaamse Marokkanen investeren in duurzame ontwikkeling in de regio’s waar hun ouders vandaan komen. Een potentieel dat lang niet ten volle wordt benut. MO* verkende het terrein en sprak met enkele pioniers.

Symbolische kuisaktie tegen agressie in de Seefhoek

Indymedia België

Op zondag 16 december organiseerden de vzw Imane samen met een groep buurtbewoners een symbolische kuisactie in Antwerpen Noord. Hiermee protesteren ze tegen de agressie in hun wijk. Op maandag 10 december werd Ahmed Chigri op de hoek van zijn straat aangevallen door gemaskerde mannen. Ze sloegen hem met ijzeren staven op het hoofd en over heel het lichaam. Motief onbekend.

Migrantendollars: extra cash voor ontwikkeling

 
26 juni 2007  (MO*)
De laatste jaren waait er een nieuwe wind in het mondiale ontwikkelingsdebat. Het is niet langer migratie of ontwikkeling, maar migratie én ontwikkeling. Migratie biedt perspectieven voor ontwikkeling in de herkomstlanden, zegt de Wereldbank. En ze denkt dan vooral aan het geld dat migranten terugsturen naar huis. Veel onderzoekers hebben hun twijfels: migrantendollars blijven immers privé-geld dat vooral naar consumptie gaat.

Steun ons

Zonder uw hulp is het niet mogelijk !

Uw steun is essentieel voor de goede werking van Imane. U kunt deelnemen aan de financiering van onze projecten en aan de structurele kosten die noodzakelijk zijn voor hun uitvoering door middel van regelmatige storting of door een lopende opdracht bij uw bank. U kunt ons steunen door geld over te schrijven op het rekeningnummer:

Imane vzw
Lakborslei 445
2100 Deurne
001-5022454-64
BIC: GEBA BEBB
IBAN: BE29 0015 0224 5464
Bank name: Fortis Bank
 
Alvast dank voor uw vrijgevigheid.

Met steun van:

Met de steun van